hemp

Στην στέγη του κόσμου, στα Ιμαλάια φτιάχνονται χειροποίητα κιλίμια ή χαλιά από hemp 100% ή αναμειγμένα με τα σπάνια καταπληκτικά μακρόινα μαλλιά των Ιμαλαίων. Τα χειροποίητα χαλιά με hemp είναι υποαλλεργικά, αντιβακτηριακά και ιδανικά για ασθενείς με άσθμα ή με ευαισθησίες στα σωματίδια του αέρα. Το hemp (κάνναβις) που χρησιμοποιείται και στα χαλιά, είναι φυτική ίνα, ένα φυσικό υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον (sustainable). Το hemp είναι κυρίαρχο από πλευράς αντοχής από όλα τα αντίστοιχα φυσικά υλικά.

Οι δημιουργοί αυτών των χαλιών στο Νεπάλ, χρησιμοποιούν νήματα που γνέθονται από μαλλιά Ιμαλαίων, τα οποία αναμειγνύονται με hemp κι έτσι τα κάνουν εξαιρετικά πιο απαλά. Στην ουσία το hemp αν και βιοδιασπώμενο και βιοαποικοδομήσιμο είναι τραχύ και σκληρό όταν κλωστοποιείται, ακριβώς όμως με την πρόσμειξη του μαλλιού, γίνεται απαλό. Τα χειροποίητα χαλιά με hemp και μαλλί Ιμαλαίων είναι απόλυτα organic, και εντελώς eco friendly, χωρίς επήρεια φυτοφαρμάκων και τελικά γνήσια υγιεινά. Τα χειροποίητα χαλιά με πρόσμειξη hemp, φτιάχνονται στις περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα Κατμαντού του Νεπάλ. Αρκετά χαλιά όμως, φτιάχνονται και στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη την Pokhara σε υψόμετρο 1.700 μέτρα, δηλαδή 300 μέτρα πάνω από εκείνο του Κατμαντού.

Όταν ξαπλώσει κανείς πάνω σε ένα τέτοιο χαλί και ξεκουραστεί, η αίσθηση ότι το χειροποίητο αυτό χαλί είναι απόλυτα organic, αποκλειστικά από natural υλικά καταλήγει μοναδικά εκπληκτική. Είναι ένα χειροποίητο χαλί ιδανικό για να ξαπλώσει κανείς επάνω του και να ξεκουραστεί, δηλαδή αποτελεί μεγάλη πολυτέλεια να πατιέται. Τα χαλιά αυτά διαρκούν για χρόνια χάρις στην αντοχή των νημάτων και δεν χάνουν την αρχική μορφή τους σε βάθος χρόνου. Αυτό σημαίνει, ότι τα χαλιά αυτά μπορεί να υποφέρουν το foot traffic και να δείχνουν άψογα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στα χαλιά αυτά διασταυρώνεται η υψηλή ποιότητα του χειροποίητου χαλιού με την μεγάλη αντοχή του hemp. Είναι ο ιδανικός συνδυασμός στα χειροποίητα χαλιά, που μόνο στο Νεπάλ συναντάμε.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το hemp (κάνναβις) εδώ και χιλιάδες χρόνια φτιάχνοντας μεταξύ άλλων και χαλιά, όπως αντίστοιχα όλα τα φυσικά φυτικά υλικά (natural fibers) το sisal, το flax (linen), το bamboo silk (viscose), το βαμβάκι και το jute. Υπάρχει η λαθεμένη εντύπωση της χρήσης του μόνο ως ναρκωτικής ουσίας με τις καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο και ειδικά για τους νέους. Όμως, εδώ και χιλιάδες χρόνια, ήταν η βασική πρώτη ύλη για τα σχοινιά των πλοίων εξαιτίας της δύναμής τους, πολύ πριν την χρησιμοποίησή τους για χαλιά. Τα χαρτιά φτιαγμένα από hemp είναι δυνατότερα από κάθε άλλου είδους χαρτί. Τελικά το hemp είναι το δυνατότερο από όλα τα φυσικά υλικά που υπάρχουν στον κόσμο και η εφαρμογή του σε ανάμειξη με μαλλί στα χαλιά θεωρείται απόλυτα επιτυχής.

Τα χειροποίητα χαλιά με μαλλί Ιμαλαίων και hemp αποτελούν μια επιλογή με έμφαση στην ιδιαίτερη αντοχή τους. Είναι χειροποίητα χαλιά για την ποιότητα των οποίων περηφανεύονται στο Νεπάλ. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι είναι ιδανικά για “βρεγμένες” περιοχές. Αυτό σημαίνει, ότι τα χαλιά αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε κουζίνες και μπάνια με την προϋπόθεση βέβαια, ότι διαθέτουν το αντίστοιχο επίπεδο πολυτέλειας. Επιπλέον, θα μπορούσαν τα χαλιά αυτά, να χρησιμοποιηθούν κατά κάποιο ρυθμιζόμενο τρόπο ακόμα και ως outdoor. Γενικά, τα χειροποίητα χαλιά με hemp (κάνναβις) μαζί με μακρόινα μαλλιά Ιμαλαίων, πέρα από την εξατομικευμένη ευημερία που εκπέμπουν, μέσα από την minimalism εμφάνισή τους, πρέπει να θεωρούνται και τα πλέον ανθεκτικά, ενώ πρακτικά αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή, διακριτικής πολυτέλειας, ποιότητας και αντοχής, διατηρώντας όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα, που τα καθιστούν καθαρόαιμα organic και απόλυτα υγιεινά.

Προχωρήστε στην επιλογή ενός χειροποίητου χαλιού με hemp και μακρόινα μαλλιά των Ιμαλαίων. Αν προτιμάτε, το απόλυτα υγιεινό και το πρακτικά ανθεκτικό χειροποίητο χαλί, χωρίς διακοσμητική “φλυαρία”, τότε ένα τέτοιο χαλί είναι εκείνο που σας ταιριάζει απόλυτα. Αποκτήστε το!