Δωρεάν έξοδα αποστολής. Ευκολία στις επιστροφές.

Διεθνές Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας

Διεθνές Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας

Το χειροποίητο χαλί, ως αντικείμενο αξίας, απαιτεί περισσότερη προσοχή κατά την αγορά του, ώστε να είναι εξασφαλισμένο ότι τα χρήματα που πληρώθηκαν αντιστοιχούν στην ποιότητά του. Δεν είναι λίγες οι φορές, που συμβαίνει ένα χαλί με περσικό σχέδιο, να πουλιέται σαν αυθεντικό περσικό, ενώ είναι μόνο το σχέδιο, έχουν χρησιμοποιηθεί μαλλιά από άγνωστη προέλευση ή από βιομηχανικό κλωστήριο και τελικά να είναι αντίγραφο φτιαγμένο στην Κίνα ή στο Βιετνάμ. Ένα αντίγραφο από αυθεντικό χειροποίητο χαλί δεν έχει, ούτε πρόκειται στο μέλλον να αποκτήσει οποιαδήποτε αξία. Γενικά υπάρχει μια τάση υπερβολής και υπεραξιολόγησης των κατωτέρας ποιότητας χειροποίητων χαλιών που παρουσιάζονται όπως τα αντίστοιχα ανωτέρας, γιατί η αποκλειστική δυνατότητα σύγκρισης που ισχύει, είναι μόνο όταν τα βάλουμε “δίπλα-δίπλα”, που ποτέ δεν είναι εφικτή.

Οι διάφοροι πωλητές στα καταστήματα χαλιών είτε γιατί είναι επιτήδειοι, είτε γιατί είναι ανενημέρωτοι είτε γιατί τους το παρουσίασε ως αυθεντικό ο προμηθευτής τους, στην προσπάθεια να πουλήσουν (συνήθως άθελά τους),αναβαθμίζουν την αξία του. Πολλοί πωλητές, προσφέρουν ηθελημένα ή αθέλητα αμφίβολης αξίας προφορικές διαβεβαιώσεις ή ακόμα και γραπτές εγγυήσεις αλλά χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα, που όμως τελικά κοστίζουν χρήματα στους πελάτες. Πρέπει κάποιος που είναι υπεύθυνος πωλήσεων χειροποίητων χαλιών να έχει την ανάλογη εκπαίδευση και εμπειρία, τόσο από τεχνικής όσο και από πολιτιστικής άποψης γιατί η αξία τους στηρίζεται σε αυτούς τους δύο πυλώνες. Μόνο έτσι, θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει αυτή την γνώση επακριβώς και με απόλυτη ειλικρίνεια στον πελάτη του.

Είναι σημαντικό, ο αγοραστής ενός χειροποίητου να γνωρίζει με λεπτομέρειες όλα τα σχετικά με το χαλί του. Πρέπει να ξέρει την ιστορία του, τον τρόπο ζωής των δημιουργών του, το σχέδιό του και τι σημαίνει, τους συμβολισμούς πάνω στο χαλί, αλλά και επακριβώς τις τεχνικές κατασκευής του. Το αν το χαλί που αγόρασε είναι σίγουρα αυθεντικό, αν είναι organic (δηλαδή χωρίς εμπλοκή βιομηχανικών νημάτων και χημείας), εάν είναι επιβεβαιωμένη η χώρα καταγωγής του, όλα αυτά είναι εντελώς καθοριστικά για την αξία του. Η επιχείρηση από την οποία αγοράζεται ένα χειροποίητο χαλί πρέπει υποχρεωτικά να περιβάλλεται από την αναγκαία αξιοπιστία γιατί τότε μόνο οι όποιες εγγυήσεις ή διαβεβαιώσεις της έχουν αξία. Ο ΑΙΩΝ1922 δίνει γραπτές πιστοποιήσεις και ο πελάτης είναι απόλυτα εξασφαλισμένος, ότι η ποιότητα που αγόρασε είναι η πραγματική και όχι κάποιο αντίγραφο ευτελούς αξίας.

Καλάθι
Σύνδεση

Δεν έχετε λογαριασμό;

Ξεκινήστε να γράφετε το προϊόν που ψάχνετε