Δωρεάν έξοδα αποστολής. Ευκολία στις επιστροφές.

Χειροποίητα Χαλιά στα μέτρα σας

Χειροποίητα Χαλιά στα Μέτρα σας "Custom Made from Around the Globe"

Πολλές φορές, η “προχωρημένη” ή ενδεχομένως ανατρεπτική έμπνευση του Αρχιτέκτονα ή Interior Designer, οδηγεί σε επιλογές που δεν είναι εφικτή η υλοποίησή τους. Κι αυτό, για τον απλούστατο λόγο, ότι πρακτικά δεν μπορεί να υπάρχει μέχρι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην παραγωγή ή στο εμπόριο κάτι αντίστοιχο. Από την άλλη, αυτό το εξαιρετικά δυσεύρετο και πρακτικά ανέφικτο, με τις άπειρες εμποδίσεις και τις σπάνιες διευθετήσεις, μόνο ο ΑΙΩΝ1922, μπορεί και το αναλαμβάνει υπεύθυνα να το φέρει εις πέρας. Ωστόσο, αυτές οι “avant garde” επιλογές προσδίδουν εκείνο το ξεχωριστό, το “non ordinary”, που θα προβάλει μια διαφορετικότητα, ενώ θα αναβαθμίζει την καλαισθητική του χώρου, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα ανάλογο status symbol για τους κατοικούντες. Και βέβαια, θα είναι δεδομένη η επιβράβευση, εκείνου που το διεκπεραίωσε καθώς και η ανάλογη προβολή της πρωτοπορίας του.

Ο ΑΙΩΝ1922 με τις απεριόριστες διεθνείς διασυνδέσεις του, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις “worldwide” deco collections είναι εξειδικευμένος και στη σχολαστικά άψογη εκτέλεση κάθε ειδικής παραγγελίας, όσο και περίεργη ή ακατόρθωτη μπορεί να δείχνει “εκ πρώτης όψεως”. Αναλαμβάνουμε παραγγελίες για χαλιά με οποιαδήποτε καταγωγή, “custom made from around the globe”. Και με βάση την πολύχρονη γνώση και εμπειρία μας, είναι φυσικό να διαθέτουμε την δύναμη και την ικανότητα να τις εκτελούμε επακριβώς και με σχολαστική επιμέλεια σύμφωνα με την επιθυμία του κάθε πελάτη σε σχέση με την ποιότητα, την διάσταση, το χρώμα ή το σχέδιο. Οι αδιάλειπτες επαφές μας με σχεδιαστικά γραφεία υφασμάτων και χαλιών διεθνούς εμβέλειας, αλλά κυρίως με τους πλέον φημισμένους παγκοσμίως και εμβληματικούς καλλιτέχνες του κλάδου, μπορούν και διαμορφώνουν την δυνατότητα για ένα ευρύτατο φάσμα δημιουργίας, από το ανατρεπτικό extreme surrealistic, μέχρι την ηρεμία που προβάλεται από τον Ιμπρεσιονισμό ενός naive εικαστικού. Και βέβαια, είναι αδιαφιλονίκητη η αναγνώριση εκείνου, που πρότεινε μια τόσο νεωτερίστικη εφαρμογή.

Έτσι ακριβώς συνέβει, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είμασταν πίσω από την εκτέλεση και παράδοση σε δημόσιο κτίριο του Dubai ενός τεράστιου χειροποίητου χαλιού, που κατασκευάστηκε με τις οδηγίες του Άγγλου αρχιτέκτονα υπεύθυνου του έργου, και ήταν επιφανείας σχεδόν 100 τετραγωνικών μέτρων. Χρειάστηκαν ειδικές καινοτόμες εφαρμογές για την μεταφορά του και την άψογη τοποθέτηση στο πάτωμα, ξεπερνώντας άπειρα εμπόδια και δυσκολίες. Ήταν μια τεράστια επιτυχία, τόσο στην κατασκευή αυτού του χαλιού ειδικής παραγγελίας, αλλά και στους έξυπνους και καινοτόμους τρόπους, που εφαρμόστηκαν για την πρωτοφανή μεταφορά και τοποθέτηση ενός τόσο υπερμεγέθους και υπέρβαρου χειροποίητου χαλιού. Σαν συμπέρασμα, αβίαστα προκύπτει, ότι είμαστε τολμηροί, γιατί με εργατικότητα και συνέπεια, εξαντλώντας την μακρά εμπειρία μας και την εξαιρετικά ειδικευμένη σχολαστικά γνώση μας, πετυχαίνουμε. Και βέβαια, μαζί μας πετυχαίνει και όποιος μας πρότεινε.

Η απόλυτη ευχέρειά μας στην υλοποίηση κάθε πιθανής ή απίθανης παραγγελίας σε χειροποίητα χαλιά “custom made from around the globe” με βάση το κλασικό “sur mesure” μας καθιστά ακούσια, τους πρωτοπόρους στις αντίστοιχες πολιτισμικές συσχετίσεις και πολιτιστικές συναρτήσεις, μεταξύ ανατολικού και δυτικού τρόπου σκέψης και αντίληψης. Μέσα από τα projects και τις ιδιόρρυθμες παραγγελίες, (πολλές φορές στα όρια της ουτοπίας), συνεισφέρουμε στην διασταύρωση της “Art and Design” με την “Culture and Nature”, με εμπλοκή και ανάμειξη Ανατολής και Δύσης. Όσο διαδίδεται αυτό το “κίνημα” με δυσδιάκριτη την illussion από την πραγματικότητα, εμφανίζεται η εξέλιξή τους σε “Arch and Traditional Design” και σε ”Art and Culture from Nature”. Έτσι, αναπόφευκτα προκύπτει μια πρωτοφανής σύνθεση και αναμόχλευση της διαφορετικότητας, στην παράδοση, στην θρησκεία, στον πολιτισμό, στην έμπνευση και στην τέχνη στηριγμένη όμως πάντοτε, αποκλειστικά στην φύση και στην υπηρεσία της ανανεωμένης καλλιτεχνικής δημιουργίας του Art and Craft.

Ο ΑΙΩΝ1922 έχει αποκτήσει “οικογενειακές” σχέσεις, μέσα από τα πολλά χρόνια συνεργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή από εκείνους που ασχολούνται με την ethnic art στο Περού ή στην Χιλή, ή με εκείνους που συντηρούν την folclore του Καυκάσου ή με τους νομάδες της Ασίας και την αριστοτεχνία τους ή τους Βερβέρους της Σαχάρας με το αποτύπωμα της ερήμου στις δημιουργίες τους, μέχρι στον αντίποδά τους, με τα επώνυμα υψηλής στάθμης εργαστήρια χειροποίητων χαλιών στην Περσία, στο Κασμίρ, στο Θιβέτ, στο Νεπάλ κ.λ.π. Με βάση αυτή την παγκόσμια πλατφόρμα είναι αυτονόητο, ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε, ακόμα και εντελώς απρόβλεπτη ή περίεργη παραγγελία, με αξιοπιστία, τόσο στην ποιοτική εκτέλεση, όσο και στην χρονική συνέπεια των αναγκών του κάθε project. Επιπλέον, ο τελικός πελάτης αν το επιθυμεί, μπορεί να έχει ένα μοναδικό χειροποίητο χαλί, που να απεικονίζει (σαν ακραίο παράδειγμα) ακόμα και όλη την οικογένειά του (όπως ακριβώς μια φωτογραφία) και να το τοποθετήσει είτε στο σαλόνι του είτε στον τοίχο, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία, όχι μικρότερη από εκείνη του πίνακα ενός επώνυμου ζωγράφου. Είναι φυσικό, ότι μπορεί να αναπαραχθεί επακριβώς σε χαλί και κάθε φημισμένος ζωγραφικός πίνακας, εφόσον υπάρχουν οι νόμιμες προυποθέσεις. 

Άρα, μπορούμε να μετρήσουμε το χώρο μας και να ζητήσουμε ένα custom made χειροποίητο χαλί που μπορεί να είναι wall to wall ή μικρότερο. Και αυτό, από οποιαδήποτε καταγωγή, οποιασδήποτε φυλής, από οποιαδήποτε χώρα προκύπτει το ενδιαφέρον είτε κυκλοφορεί είτε είναι παντελώς άγνωστο στην αγορά. Μπορούμε να εκτελέσουμε την παραγγελία ενός χειροποίητου χαλιού με οποιοδήποτε σχέδιο, με οποιαδήποτε χρώματα, σε οποιαδήποτε διάσταση και σε οποιαδήποτε ποιότητα, ακολουθώντας την οποιαδήποτε τεχνική μας ζητηθεί. Η “αιώνια” γνώση και εμπειρία μας, εγγυάται μοναδικά την σχολαστική και άψογη εκτέλεση κάθε επιθυμίας ακόμα και της πιο απίθανης ή περίεργης ή ενδεχομένως και σουρεαλιστικής. Επίσης, κάθε νέας ιδέας, στην οποία θα είμαστε οι πρώτοι, οι τολμηροί, που αποκλειστικά θα έχουμε την δύναμη και την ικανότητα να αποπειραθούμε την εκτέλεσή της και σίγουρα, εντελώς και κυριολεκτικά σίγουρα, θα ανταποκριθούμε με επιτυχία, προσφέροντας πρώτοι με καινοτομία ένα άριστο αποτέλεσμα, μια εύστοχη απάντηση στην όποια πρόκληση.

Καλάθι
Σύνδεση

Δεν έχετε λογαριασμό;

Ξεκινήστε να γράφετε το προϊόν που ψάχνετε