Δωρεάν έξοδα αποστολής. Ευκολία στις επιστροφές.

Welcome στο After Sales Service

Welcome στο After Sales Service

Ευχαριστούμε για την προτίμηση στα καταστήματά μας. Συγχαρητήρια για την αγορά και ευχόμαστε να απολαύσετε χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές με τα χειροποίητα χαλιά σας. Ο ΑΙΩΝ1922 θα είναι πάντοτε δίπλα σας, “δια βίου” για οτιδήποτε χρειαστείτε. Από σήμερα, το μόνο αρμόδιο για την εξυπηρέτησή σας είναι “το After Sales Service” μας στο 210 3000500 από 10:00-16:00 εκτός Σαββάτου ή στο e-mail μας custserv@aion1922.com.

Αγοράζοντας ένα χειροποίητο χαλί, είναι ασφαλώς σίγουρο, ότι έχετε αντιληφθεί την τεράστια διαφορά του από ένα χαλί μηχανής. Ένα χαλί μηχανής φτιάχνεται με αυτοματοποιημένα μηχανήματα όπου ο άνθρωπος απλώς τα παρακολουθεί, και είναι ένα απρόσωπο βιομηχανικό προιόν. Οι αυτοματοποιημένες μηχανές ανάλογα με τον τύπο της πρώτης ύλης, και το σχέδιο στο computer, παράγουν τα ίδια ακριβώς χαλιά σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και αν είναι εγκατεστημένες. Επιπλέον, στο 90% των χαλιών μηχανής χρησιμοποιούνται για πρώτη ύλη νήματα συνθετικά, πετρελαιογενή από συνεχή ίνα, (όπως η μπετονιά) κι έτσι έχουν τεράστια αντοχή σε κάθε μορφής καταπόνηση. Αλλά και στο υπόλοιπο 10% από αυτά, όπου χρησιμοποιείται μάλλινο νήμα, πρέπει υποχρεωτικά να είναι από κλωστήριο, άψογο και ομοιογενές, ώστε να είναι συμβατό με το αυτοματοποιημένο μηχάνημα. Αυτό το μάλλινο νήμα των πολλών βιομηχανικών στρίψεων είναι επίσης αρκετά ανθεκτικό, λιγότερο βέβαια από τα αντίστοιχα συνθετικά. Επιπλέον στο τελικό φινίρισμα για να εξασφαλισθεί η βιομηχανική ταχύτητα στην επεξεργασία, υπάρχει πάντα υποχρεωτικά έντονη εμπλοκή χημείας, που σταθεροποιεί βέβαια τα χρώματα αλλά ταυτόχρονα προκαλούνται ενδεχομένως δυσμενείς συνέπειες στην υγεία και μόλυνση στο περιβάλλον. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα συνθετικά χαλιά, όπου τα νήματα ως πετρελαιογενή βάφονται αναγκαστικά στην μάζα αποκλειστικά και μόνο με χημικά μέσα.

Αντίθετα, η παραγωγή των χειροποίητων χαλιών γίνεται με βάση τις εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικών ανθρώπων, από πολλές και διαφορετικές χώρες, ενώ προέρχονται πάλι από πολλές και διαφορετικές φυλές και εθνότητες. Όλοι αυτοί ασχολούνται χειρονακτικά, κάθε ένας τους ξεχωριστά με την παραγωγή του χειροποίητου χαλιού και είναι αυτονόητο ότι κάθε ένα από αυτά είναι μοναδικό και ξεχωριστό από κάθε άλλο. Έτσι, είναι σαν να έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικά “εργοστάσια”, αφού το κάθε χειροποίητο χαλί έχει την δική του “προσωπικότητα”, την δική του ιδιοσυστασία υλικών και την προσωπική “σφραγίδα” του κάθε υφάντη ή υφάντριας που το έφτιαξε. Επίσης, στα αυθεντικά χαλιά, που η κλωστοποίηση γίνεται με το χέρι υπάρχει ανομοιογένεια στο νήμα με πολλές ατέλειες, που μεταφέρονται και στο χαλί αποδεικνύοντας έτσι την χειροποίητη κατασκευή. Επιπλέον, ο ήλιος ή το νερό προκαλούν ζημιές στα χειροποίητα χαλιά γιατί οι βαφές είναι φυτικές από βότανα, ρίζες, φρούτα και κατά συνέπεια είναι ευαίσθητες. Όμως, όλα τα αυθεντικά χαλιά είναι βιολογικά (organic carpets) και ασφαλώς οικολογικά και απόλυτα συμβατά με την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κατασκευή όλων των χειροποίητων χαλιών είναι πάντοτε εντελώς άψογη γιατί το τυχόν λάθος αποκαθίσταται κατά την παραγωγική διαδικασία, χωρίς κόστος άμεσα και πανεύκολα. Βέβαια, η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι σημαντική για την συχνή και σκληρή χρήση. Η προσεκτική χρήση και στην βάση αυτής η περιποίηση και η “στοργή και φροντίδα” εξασφαλίζουν την αντοχή και την χρηστικότητα για αιώνες. Όσα  χαλιά έχουν ρέλιασμα που γίνεται μετά την παραγωγή τους (Bokhara Pakistan, Bamboo Silk) χρειάζονται προσοχή γιατί μπορεί να πιαστεί από κάποιο τακούνι μια κλωστή από το ρέλιασμα και να αρχίσει να ξηλώνεται. Πρέπει μόλις το διαπιστώσουμε, να το δέσουμε με οποιοδήποτε απλοικό τρόπο και να αποκατασταθεί αμέσως από ειδικό. Το κόστος θα είναι μηδαμινό και η αποκατάσταση άμεση. Αν το αγνοήσουμε θα επεκταθεί και το κόστος θα είναι υψηλό. Ακόμα, στα χαλιά της οικογένειας Ziegler ή εκείνα από Bamboo Silk, όπου χρησιμοποιούνται ειδικά νήματα, ενδέχεται μετά από τα πρώτα πατήματα να προβάλλουν εξέχουσες κλωστές, που όμως αποκαθίστανται εύκολα και άμεσα. Είναι αυτονόητο, ότι όλα τα χαλιά από μετάξι είτε ζωικό είτε φυτικό είναι εξαιρετικά ευαίσθητα, ενώ σε μικρότερο βαθμό τα χαλιά Bokhara Pakistan που είναι πολυτελή και γυαλιστερά αλλά δεν προτείνονται για συνεχή και σκληρή χρήση.

Επειδή, για λόγους αρχών, κάθε επίκληση προφορικών συμβουλών ή διαβεβαιώσεων θεωρείται ανυπόστατη, είναι απαραίτητη η έγκυρη ενημέρωσή σας από την ιστοσελίδα μας, όπως και από τους όρους του Παραστατικού Λιανικής. Πριν από οποιαδήποτε, έστω και απλή επέμβασή σας στο χαλί (σκούπισμα, καθάρισμα, λεκές, συντήρηση κ.λ.π.) συμβουλευτείτε επακριβώς τα άρθρα After Sales Service και Συμβουλές Φροντίδας στο “Οι Υπηρεσίες μας”.

Καλάθι
Σύνδεση

Δεν έχετε λογαριασμό;

Ξεκινήστε να γράφετε το προϊόν που ψάχνετε