Το Boho style ή Bohemian style, είναι η τάση αυτή που αποκαλείται και Bohemianism. Στη  σύγχρονη χρήση ο όρος “Bohemian” αποδίδεται σε ανθρώπους αντισυμβατικούς, ίσως ανορθόδοξους, που συνήθως κυριαρχεί το καλλιτεχνικό lifestyle. Οι κάτοικοι της Βοεμίας στην Τσεχία, πολλοί από τους οποίους ήταν στο παρελθόν τσιγγάνοι, ζούσαν έναν τρόπο ζωής ανέμελο, χωρίς να υπολογίζουν την κοινωνική ζωή των υπολοίπων και χαρακτηρίζονταν από τον όρο “μποέμ”, που σήμαινε, ασυμβίβαστος, ελεύθερος, ανατρεπτικός, ”στο δικό του κόσμο” και κάποιες φορές ήταν μια μορφή εκδήλωσης ενός ιδιότυπου σνομπισμού.

Κάπου στην ίδια ρότα ήταν οι παλιοί υπαρξιστές του Παρισιού, την δεκαετία του ’50, που τους ακολούθησαν σαν εξέλιξή τους οι Χίππυς των επόμενων δεκαετιών. Το στυλ αυτό το “Boho” μπήκε στην διακόσμηση, αφού αποτέλεσε και αποτελεί το αγαπημένο στυλ όλων των νέων, στην περίοδο που θεωρούνται μη ακόμα αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, ως εικαστικοί, ηθοποιοί και άνθρωποι της τέχνης ή ακόμα και της σύγχρονης αντιεξουσιαστικής διανόησης.

Η Boho deco, φεύγει από το ρεαλιστικό, στυλιζαρισμένο στυλ, με ένα διαφορετικό, ακανόνιστο, αδιαρρύθμιστο τρόπο, που πλησιάζει το mix & match της ένδυσης. Στην σύγχρονη  διακόσμηση, το Boho deco επειδή δεν υπακούει σε πρότυπα, αλλά έχει μοναδική υποχρέωση να προβάλλει την προσωπικότητα του “μποέμ”, που το κατοικεί, ώστε να υποτάσσεται σε αυτήν και τελικά να τον καθορίζει. Είναι μια διακοσμητική τάση, που διευρύνεται συνεχώς, παρακολουθώντας το γενικότερο κοινωνικό status και την ψυχολογία που το περιβάλει, ενώ υποστηρίζεται από πολλούς διάσημους διεθνείς Interior Designers.

Η Boho deco πλαισιώνεται από τα αντίστοιχα Boho χειροποίητα χαλιά, ώστε η γενική εικόνα να αποπνέει το μήνυμα της ελευθερίας και της ανατροπής των κατεστημένων. Ως Boho χειροποίητα χαλιά, χαρακτηρίζονται καταρχήν τα maroccan, τα gabbeh και άλλες μοντέρνες, αλλά πάντοτε primitive εκτελέσεις. Επίσης, στο boho deco τα πάσης μορφής κιλίμια παίζουν πρωταρχικό ρόλο, χωρίς να αποκλείονται ως απόλυτα συμβατά όλες οι κατηγορίες των vintage χειροποίητων χαλιών. Σε μια boho decoration το χειροποίητο χαλί παίζει κυρίαρχο ρόλο, γιατί είναι ένα στοιχείο με μια μεγάλη επιφάνεια στο πάτωμα, μεγαλύτερο από τα περισσότερα και πολλά που το περιβάλλουν και τελικά συγκροτούν  όλο το busy interior σε ένα Boho style σπίτι.