Δωρεάν έξοδα αποστολής. Ευκολία στις επιστροφές.

About Us

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

Ο “ΑΙΩΝ 1922” διαθέτει αποδεδειγμένα τις μεγαλύτερες και πληρέστερες συλλογές αυθεντικών χαλιών και κιλιμιών.  Πρωταγωνιστεί με τόλμη ακόμη και  στα εντελώς “προχωρημένα” μοντέρνα χαλιά, όπου προκλητικά κυριαρχούν  τα ανατρεπτικά σχέδια.  Παράλληλα, καλύπτει απόλυτα και μοναδικά όλες τις απαιτήσεις της σημερινής διακόσμησης, με τις συλλογές από τα μεταξωτά και τα μάλλινα, τα συλλεκτικά, τα vintage ή τις αντίκες, αλλά κυρίως με τα σύγχρονα  παραδοσιακά ή μοντέρνα χειροποίητα χαλιά.

Η ΤΈΧΝΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΠΟΊΗΤΟΥ ΧΑΛΙΟΎ...

…με την αδιάκοπη εξαγωγική παρουσία μας στις Ευρωπαϊκές αγορές για τουλάχιστον τρεις αιώνες, έγινε η κουλτούρα μας. Η ενασχόληση με την παραγωγή του στην Καππαδοκία, για αλλεπάλληλες γενιές, μας κληροδότησε την παράδοση. Η εμπειρία μας στα χαλιά, που ξεκινά το 18ο αιώνα, διαμορφώθηκε σε γνώση και έγινε αυτή η ίδια η πολύτιμή μας τέχνη. Σήμερα, έχουμε παρουσία στις 19 πόλεις, που εμφανίζονται στον χάρτη μας, όπως Tehran, Lahore, Kundus, Istanbul, με τοπικά γραφεία αγορών και ποιοτικό έλεγχο “χαλί-χαλί” του κάθε χειροποίητου. Επιπλέον, λειτουργούμε ως σύμβουλοι αγορών για 22 επιχειρήσεις χειροποίητων χαλιών, από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

ΌΛΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΙΛΙΜΙΑ ΜΑΣ, ΈΝΑ ΠΡΟΣ ΈΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ.

Καλύπτονται με εγγύηση ποιότητας. Συνοδεύονται με συμβόλαιο “δια βίου” συντήρησης.  Εξασφαλίζονται από Επίσημη Διεθνή Πιστοποίηση για την αυθεντικότητά τους. Παρέχονται μαζί κατά περίπτωση, έγγραφα, που επιβεβαιώνουν την ιστορική, καλλιτεχνική, πολιτιστική και πολιτισμική τους προέλευση. Προσφέρονται επιπλέον, αναλυτικά στοιχεία για τις τεχνικές, που χρησιμοποιήθηκαν από τους δημιουργούς τους, καθώς και για την ethnic τέχνη που εκπέμπουν.

Στα Αυθεντικά χαλιά, όλες οι εργασίες και όχι μόνο η ύφανση, γίνονται με το χέρι, χωρίς την εμπλοκή χημείας, οπότε είναι όλα βιολογικά (organic). Όταν χρησιμοποιείται η χημεία ή τα βιομηχανικά νήματα έχουμε απλώς ένα ημιχειροποίητο χωρίς καμία προοπτική αξίας. Δηλαδή, το Αυθεντικό είναι το μόνο, που εκτός από την ασφαλή επένδυση, προσφέρει την κληροδότηση στις επόμενες γενιές ενός οικογενειακού κειμηλίου υψηλού πνευματικού επιπέδου.
Ελπίζουμε, να μας δώσετε την ευκαιρία να σας ξεναγήσουμε στο δικό μας “Μουσείο Αυθεντικού Χαλιού”. Εάν κάποιο από τα αυθεντικά χαλιά μας, σας ενδιαφέρει να το δείτε τοποθετημένο στο χώρο σας, μη διστάσετε να μας το ζητήσετε. Είναι απόλυτα βέβαιο, ότι οι τόσο προσιτές τιμές μας, αλλά και οι απίστευτες προσφορές μας θα σας προκαλέσουν μια εντελώς απρόσμενη έκπληξη.

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

OΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ

Οι βαθιές ρίζες των Αυθεντικών χαλιών ”ΑΙΩΝ1922”, χάνονται στην Καππαδοκία της Βυζαντινής εποχής. Εκεί, στα οροπέδια της περιοχής, η ιδιοκτησία από τεράστιες άγονες εκτάσεις, διατηρούνταν και κατά την Οθωμανική περίοδο. Επειδή, ήταν χρήσιμες μόνο για βοσκοτόπια, παραχωρούνταν σε κτηνοτρόφους με αντάλλαγμα, αντί ενοικίου, το μαλλί των αιγοπροβάτων. Το μαλλί μετά το κούρεμα, πουλιόνταν όπως ήταν, ή μετά το πλύσιμο, σε έμπορους της Σμύρνης και της Πόλης.

Όμως λίγο πριν τα μέσα του 18ου αιώνα, γύρω στα 1740, υπήρξε λόγω κρίσης, αδυναμία στην διάθεση των μαλλιών για μια περίοδο πάνω από δύο χρόνια. Τα πολλά αδιάθετα αποθέματα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν άμεσα. Το μαλλί είναι ζωικό υλικό και με τον καιρό αχρηστεύεται ολοκληρωτικά. Έτσι, για να μην απαξιωθούν τελείως, χρησιμοποιήθηκαν υποχρεωτικά, με την δημιουργία οικοτεχνίας κιλιμιών και χαλιών, με τον πρωτοποριακό για την εποχή σκοπό, την παραγωγή χωρίς προηγούμενη παραγγελία. Μέχρι τότε, η όποια οικιακή παραγωγή, κάλυπτε μόνο ίδιες ανάγκες ή το πολύ παραγγελίες άλλων οικογενειών. Γενικά, δεν υπήρχε παραγωγή χωρίς παραγγελία. Έπρεπε να είναι προηγουμένως εξασφαλισμένη η πώληση, πριν ξεκινήσει η αντίστοιχη παραγωγή.

Τα παραγόμενα χειροποίητα χαλιά και κιλίμια της οικοτεχνίας άρχισαν σύντομα, μέσα στην επομένη εικοσαετία, να εξάγονται στην Ευρώπη, μέσω του λιμανιού της Σαμψούντας, πάντα συνοδεύοντας το φορτίο. Αφορούσαν κιλίμια και χαλιά σε διάφορες ποιότητες και χρώματα που σταδιακά προσαρμόζονταν ποιοτικά και χρωματικά ανάλογα με την κατά περίπτωση ζήτηση. Τα χρήματα από τις εξαγωγές χαλιών, επανεπενδύονταν σε ανδρικά υφάσματα-κασμήρια, που είχαν μεγάλη ζήτηση, τα όποια εισάγονταν πάντα με την ίδια συνοδεία. Από τα μέσα του επόμενου 19ου αιώνα, γύρω στα 1850, προέκυψε απρόβλεπτα μεγάλη ζήτηση των χαλιών αυτών, αλλά και της Ανατολίας γενικότερα, σε σημείο να αποτελέσουν ένα από τα σοβαρότερα εξαγωγικά προϊόντα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, μεταφέρει αναγκαστικά την δραστηριότητα στην Ελλάδα. Κατά την επιβίβαση στο πλοίο, καταφέρνουν να φορτώσουν παράνομα, μέσα στα πολλά στρώματα της οικογένειας, αξιόλογα εμπορεύματα, αφού προηγουμένως είχαν αδειάσει, το από βαμβάκι περιεχόμενο τους. Όταν τα εμπορεύματα αυτά ξεφορτώνονται με ασφάλεια στην Ελλάδα, αποτελούν το Ιδρυτικό Κεφάλαιο των Αυθεντικών χαλιών ”ΑΙΩΝ1922” στο νέο ξεκίνημα το 1922 στην Ελλάδα.

ΕΞΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τέλη του 19ου αιώνα, στη χαραυγή της “Art Nouveau”, στο Παρίσι, έλαβαν χώρα οι πρώτες συναλλαγές με τους εκεί πελάτες και κυριώς η τοποθέτηση των “εξωτικών” χειροποίητων χαλιών της Καππαδοκίας, σε ακόμη περισσότερα καταστήματα στην Πόλη του Φωτός.

How we got here, where we’re going

Καλάθι
Σύνδεση

Δεν έχετε λογαριασμό;

Ξεκινήστε να γράφετε το προϊόν που ψάχνετε