Δωρεάν έξοδα αποστολής. Ευκολία στις επιστροφές.
Γιατί Αιών1922??

Το “overvalue for money”

OVERVALUE FOR MONEY

12. Το "overvalue for money"

Το αυθεντικό χειροποίητο χαλί, αν και “εκ πρώτης όψεως” δείχνει ακριβότερο, είναι πρακτικά φθηνότερο. Και τούτο, γιατί με τα χρόνια διατηρεί και αυξάνει την αξία του, ενώ το απλό χειροποίητο (από νήματα κλωστηρίου με χημικές επεξεργασίες φινιρίσματος) την χάνει με τα χρόνια, όπως ακριβώς και τα χαλιά μηχανής, αλλά και κάθε βιομηχανικό προιόν που τελικά πετιούνται ως άχρηστα. Σε αντίθεση, το αυθεντικό χειροποίητο, κληροδοτείται με περηφάνια στις επόμενες γενιές, ως ένα κειμήλιο πνευματικής αξίας και κύρους. Ο ΑΙΩΝ1922 στην μακρόχρονη διαδρομή του, στόχευε πάντοτε εμμονικά και με έμφαση αποκλειστικά και μόνο στην εξασφάλιση της ποιοτικής αξιοπιστίας των χειροποίητων χαλιών που διαθέτει. Αυτή η αξιοπιστία, δημιούργησε την απαιτούμενη εμπιστοσύνη από τους καταναλωτές, που στήριξαν με την συνεχή και για γενιές προτίμησή τους, την πολυετή παρουσία μας.

Ο ΑΙΩΝ1922 ενδιαφέρεται μόνο για την υψηλή ποιότητα και αποκλειστικά για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των αυθεντικών χειροποίητων χαλιών. Σήμερα έχουμε παρουσία σε 19 πόλεις με σημαντική παράδοση στα χαλιά, μεταξύ των οποίων Tehran, Lahore, Kundus, Istanbul κ.λ.π., με τοπικά γραφεία αγορών και ποιοτικό έλεγχο “χαλί-χαλί” του κάθε χειροποίητου. Εκτός από αυτές τις 19 πόλεις, σε κάθε μία από άλλες 17, λιγότερο σημαντικές για χαλιά, το δίκτυο συμπληρώνουν αντίστοιχα, αποκλειστικοί, μόνιμοι, τοπικοί αγοραστές, ώστε τελικά να καλύπτεται το 89% της γεωγραφίας του χειροποίητου χαλιού. Ταυτόχρονα, με βάση την “αιώνια” γνώση και εμπειρία μας, αλλά και αυτό το οργανωμένο δίκτυο,  λειτουργούμε ως σύμβουλοι αγορών για 22 επιχειρήσεις χειροποίητων χαλιών από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Όπως αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα για τα χειροποίητα χαλιά, το σημαντικό στην αξιολόγησή τους, είναι ποιος και από πού τα επιλέγει. Υπάρχουν ποιοτικές διαβαθμίσεις στην κάθε κατηγορία χαλιών, που καθορίζουν άμεσα την τιμή τους και αλλοιώνουν την αξία τους. Ξεκινώντας από εκείνη του μαλλιού ή μεταξιού που χρησιμοποιείται σαν πρώτη ύλη και του τρόπου επεξεργασίας τους, την ικανότητα και την εμπειρία των υφαντών, αλλά και τις πολλές και διαφορετικές μεθόδους στο τελικό φινίρισμα του χαλιού, όλα αυτά μαζί καταλήγουν στην συγκρότηση του όποιου υψηλού ή χαμηλού ποιοτικού επιπέδου. Η γνώση και η εμπειρία στην επιλογή των χαλιών, αντικατοπτρίζουν αντίστοιχα την ικανότητα αξιολόγησής τους.

Από εκεί και πέρα, στους τόπους καταγωγής , αν ο κατευθείαν αγοραστής είναι κατάστημα λιανικής, που επιθυμεί την “αιώνια” διατήρηση μιας πιστής και αφοσιωμένης πελατείας, επιλέγει και αγοράζει τα πιο ποιοτικά χαλιά, αδιαφορώντας τελείως για το μεγαλύτερο κόστος. Όμως, μόνο έτσι μπορεί να διαθέτει το “la crème de la crème” των χειροποίητων χαλιών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αποκλειστική προτίμηση όλης της πνευματικής ελίτ, των αρχιτεκτόνων και διακοσμητών, αλλά και της υψηλής οικονομικά κοινωνίας, καθώς και εκείνην των φανατικών συλλεκτών χειροποίητων χαλιών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Αντίθετα στους τόπους καταγωγής, αν ο αγοραστής είναι επιχείρηση χονδρεμπορίου (από όπου αγοράζουν το 95% των καταστημάτων λιανικής χειροποίητων χαλιών), δεν έρχεται σε απευθείας επαφή με τον τελικό καταναλωτή και κατ’ επέκταση δεν ενδιαφέρεται να αποδείξει την αξιοπιστία του. Έτσι, τον ενδιαφέρει αποκλειστικά το μεταπρατικό κέρδος, δηλαδή η φθηνή τιμή και όχι η ποιότητα, γι΄ αυτό και αγοράζει τα χαμηλού ποιοτικού επιπέδου σε πολύ φθηνή τιμή. Κατά συνέπεια αυτής ακριβώς της κατηγορίας χαλιά, διαθέτει όλο το προαναφερόμενο 95% των καταστημάτων λιανικής. Στην ίδια ακριβώς κατηγορία του χαμηλού ποιοτικού επιπέδου, ανήκουν και όλες οι μη εξειδικευμένες στα χειροποίητα χαλιά επιχειρήσεις, όπως εκείνες με λευκά είδη, έπιπλα, είδη προικός, μοκέτες, και κυρίως χαλιά μηχανής, όπου τα χειροποίητα αποτελούν συμπληρωματικό είδος. Όπως είναι αυτονόητο, όταν το χειροποίητο χαλί είναι παρεπόμενο ή συμπληρωματικό είδος, ποτέ δεν έχει η αντίστοιχη επιχείρηση την δυνατότητα να προωθήσει τα υψηλής ποιότητας χαλιά κι έτσι περιορίζεται να προσελκύει τους πελάτες με την φθηνή τιμή του χαλιού, που όμως πάντοτε ταυτίζεται με το χαμηλό ποιοτικό επίπεδο.

Στην αγορά, λόγω του σκληρού ανταγωνισμού, προσφέρονται με την ίδια ακριβώς ονομασία και τα υψηλού και τα χαμηλού ποιοτικού επιπέδου χαλιά. Ο ανυποψίαστος καταναλωτής, δεν είναι σε θέση να διαπιστώσει με την συνήθη επιφανειακή ματιά του, την διαφορά. Μόνο αν τα βάλει δίπλα δίπλα και τα συγκρίνει, θα το καταλάβει. Οπότε, ο μη ποιοτικά “συγκρίσιμος” ανταγωνισμός προσγειώνει την ποιοτική υπεροχή των αυθεντικών χαλιών “ΑΙΩΝ1922”, αναγκαστικά πολύ κοντά στο επίπεδο που διαμορφώνονται οι τιμές για τα “εμπορικά” χαμηλού ποιοτικού επιπέδου χειροποίητα χαλιά στην αγορά, πιέζοντας ασφυκτικά τα περιθώρια κέρδους. Έτσι, αυτόματα κάθε υψηλού ποιοτικού επιπέδου αυθεντικό χαλί “ΑΙΩΝ1922” που προσφέρεται σχεδόν στην τιμή των “εμπορικών”, αντιπροσωπεύει αντικειμενικά ένα πραγματικό “overvalue for money” που ουσιαστικά μεταφράζεται στο “the value of prestige. Με αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής αγοράζοντας χαλιά “ΑΙΩΝ1922” έχει κάνει μια ασφαλή τοποθέτηση, με επιπλέον προοπτικές μελλοντικής απόδοσης των χρημάτων του, όχι απλά “value for money” αλλά κυριολεκτικά εξασφαλίζοντας μια πραγματική ευκαιρία για “overvalue for money” ωφελούμενος πολλαπλά και κερδίζοντας σίγουρα σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν το “προνόμιο” ή την εξυπνάδα να αγοράσουν χαλιά “ΑΙΩΝ1922”.

Καλάθι
Σύνδεση

Δεν έχετε λογαριασμό;

Ξεκινήστε να γράφετε το προϊόν που ψάχνετε