Δωρεάν έξοδα αποστολής. Ευκολία στις επιστροφές.
Εμείς και η Γνώση μας

Το ανθρώπινο δίκτυό μας

Ο πολύχρωμος κόσμος του χειροποίητου χαλιού, εξελίσσεται σε ένα ξεχωριστό κόσμο, που πρακτικά υποστηρίζεται από ένα πολυεθνικό, ανθρώπινο δίκτυο. Μια πολυφυλετική ομάδα 180 περίπου απόλυτα εξειδικευμένων ανθρώπων μας, που γεννιούνται και πεθαίνουν κυριολεκτικά μέσα στα χειροποίητα χαλιά, ασχολούνται καθημερινά, ώστε να προλάβουν να δεσμεύσουν κάθε χαλί υψηλής χειροτεχνικής αξίας και κάθε μοναδικό “masterpiece”, που ανακαλύπτουν. Γι’ αυτό το σκοπό, επισκέπτονται ακόμα και τα μικρότερα χωριά της κάθε περιοχής στην Ασία και Βόρειο Αφρική ή τους δυσπρόσιτους προσωρινούς οικισμούς των νομάδων.

Ένα άλλο εντελώς διαφορετικό team συγκροτείται από 55 περίπου εξειδικευμένους αγοραστές, 22 εισαγωγικών επιχειρήσεων χειροποίητων χαλιών από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, που για τις αγορές τους ο ΑΙΩΝ1922 έχει κάτω από την ομπρέλα του, συμπληρώνοντας έτσι και τις 5 ηπείρους με τις δραστηριότητές του. Αυτές οι δύο ομάδες, μέσω του διεθνούς “ξεχωριστού κόσμου” ΑΙΩΝ1922 συνεργάζονται σε καθημερινή βάση, ώστε να μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστα χαλιά, δημιουργώντας έτσι χιλιάδες ευχαριστημένους καταναλωτές, που συνήθως μεταμορφώνονται σε πραγματικούς φίλους του χειροποίητου χαλιού.

Σήμερα ο ΑΙΩΝ1922 έχει παρουσία στις 19 πόλεις, τις πιο σημαντικές για το χειροποίητο χαλί, μεταξύ των οποίων Tehran, Lahore, Kundus, Istanbul, με τοπικά γραφεία αγορών και ποιοτικό έλεγχο “χαλί-χαλί” του κάθε  χειροποίητου. Εκτός από αυτές τις 19 πόλεις, σε κάθε μια από άλλες 17, λιγότερο σημαντικές για χαλιά, το δίκτυο συμπληρώνουν αντίστοιχα, αποκλειστικοί, μόνιμοι, τοπικοί αγοραστές,  ώστε τελικά να καλύπτεται το 89% της γεωγραφίας του χειροποίητου χαλιού. Ταυτόχρονα, με βάση την “αιώνια” γνώση και εμπειρία, αλλά και αυτό το οργανωμένο δίκτυο, λειτουργεί ως σύμβουλος αγορών για αυτές τις 22 εισαγωγικές επιχειρήσεις χειροποίητων χαλιών, από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Στα 100 χρόνια ενασχόλησής μας με τα χειροποίητα χαλιά, γνωρίζουμε τους πάντες και μας γνωρίζουν οι πάντες σε όλο τον ιδιαίτερο αυτό κόσμο: Από τους απλούς δημιουργούς της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής, τους διακινητές των χειροποίητων, τους εξαγωγείς, τους προμηθευτές μαλλιών και βοτάνων, τους εκεί σχεδιαστές που μας γνωρίζουν πλέον ως “οικογένειά” τους, μέχρι τους εκεί τοπικούς κοινωνικούς φορείς, τους θρησκευτικούς ηγέτες και τις κυβερνήσεις τους, με τους οποίους άρρηκτα συσχετιζόμαστε, με την αδιάκοπη προσφορά αλληλεγγύης μας, για πολλές δεκαετίες με τις ανά χρονικά διαστήματα εναλλαγές τους.

Στην άλλη πλευρά “του λόφου”, είμαστε πίσω από όλες τις μεγάλες εισαγωγικές επιχειρήσεις της Ευρώπης και Αμερικής, όλα τα εκεί υψηλού επιπέδου καταστήματα χαλιών και διακόσμησης, όλους τους διοργανωτές διεθνών εκθέσεων και shows, όλους τους παγκοσμίως επώνυμους αρχιτέκτονες και interior designers, όλα τα αντίστοιχα ειδικευμένα περιοδικά και blogs, που κυριολεκτικά όλοι έχουν κατά καιρούς συνεργαστεί μαζί μας, μέχρι τους φημισμένους σχεδιαστές χαλιών και τους οίκους ή τα ιδρύματα που τους εκπροσωπούν.

Παράλληλα, προσπαθούμε συνεχώς και επιτυγχάνουμε συνδέσεις με τους χαρισματικούς φοιτητές με τις σύγχρονες ανατρεπτικές ιδέες, που παρακολουθούν τις αντίστοιχες σχολές Art and Design της Ευρώπης και της Αμερικής. Επιπλέον, η ίδια “γραμμή” ακολουθείται και με τους ταλαντούχους σπουδαστές των ταχέως αναπτυσσομένων σχολών Art and Design στην Ινδία και στην Κίνα, που επίσης δυναμικά προωθούμε και αμέριστα στηρίζουμε, αδιάλειπτα για πολλές δεκαετίες, όπως κάθε ταλαντούχο νέο σχεδιαστή.

Ο ΑΙΩΝ1922 έχει αποκτήσει “οικογενειακές” σχέσεις, μέσα από τα πολλά χρόνια συνεργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή από εκείνους που ασχολούνται με την ethnic art στο Περού ή στην Χιλή, ή με εκείνους που συντηρούν την folclore του Καυκάσου ή με τους νομάδες της Ασίας και την αριστοτεχνία τους ή τους Βερβέρους της Σαχάρας με το αποτύπωμα της ερήμου στις δημιουργίες τους, μέχρι στον αντίποδά τους, με τα επώνυμα υψηλής στάθμης εργαστήρια χειροποίητων χαλιών στην Περσία, στο Κασμίρ, στο Θιβέτ, στο Νεπάλ, κ.λ.π., τα αρχαιότερα από τα οποία διαθέτουν παράδοση ακόμα και πέραν των 200 ετών συνεχούς λειτουργίας. Τα αριστουργήματά τους στολίζουν από χρόνια Ανάκτορα, Κοινοβούλια, Μουσεία και γενικότερα χώρους ανωτέρας αισθητικής.

Τελικά, όλες αυτές οι ενδεχομένως ετερόκλητες κατηγορίες, ομάδες ή άνθρωποι, από διαφορετικούς πολιτισμούς και εθνότητες σε Ανατολή και Δύση συναρτώνται μεταξύ τους μέσω του πολυφυλετικού δικτύου ΑΙΩΝ1922, συγκροτώντας “ένα πολύχρωμο κόσμο“, που συντελεί αποτελεσματικά, σαν “ένας ξεχωριστός κόσμος“, ώστε το χειροποίητο χαλί να διατηρείται πάντα αυθεντικό και organic, ενώ οι δημιουργοί του να βελτιώνουν συνεχώς το επίπεδο ζωής τους, αλλά ταυτόχρονα να πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά και οι φανατικοί φίλοι της κουλτούρας του χειροποίητου χαλιού, μέσα από τους παντού και πάντοτε ευχαριστημένους απόλυτα και πλήρως πελάτες μας.

Καλάθι
Σύνδεση

Δεν έχετε λογαριασμό;

Ξεκινήστε να γράφετε το προϊόν που ψάχνετε