Δωρεάν έξοδα αποστολής. Ευκολία στις επιστροφές.
Γιατί Αιών1922??

Ο Ξεχωριστός Κόσμος

XEXORISTOS KOSMOS

14. Ο Ξεχωριστός Κόσμος

Ο ΑΙΩΝ1922 με ενέργειες και δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργεί ένα “προχωρημένο” κόσμο, που ξεχωρίζει στο χώρο του χειροποίητου χαλιού και είναι πραγματικά ένας ξεχωριστός κόσμος γιατί:

1)Ο ΑΙΩΝ1922 είναι ένας πολυεθνικός οργανισμός ανθρώπων διαφόρων εθνοτήτων, φυλών, θρησκειών και κρατών με κοινό παρονομαστή την αγάπη για το χειροποίητο χαλί, που απλώνεται και στις 5 ηπείρους. Μια πολυφυλετική ομάδα 180 περίπου ανθρώπων μας, γεννημένων κυριολεκτικά μέσα στα χειροποίητα χαλιά, που είναι διαμοιρασμένοι στις χώρες της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής, ασχολούνται καθημερινά, ώστε να προλάβουν να δεσμεύσουν κάθε χαλί υψηλής χειροτεχνικής αξίας και κάθε μοναδικό “masterpiece”, που ανακαλύπτουν. Γι’ αυτό το σκοπό, επισκέπτονται ακόμα και τα μικρότερα χωριά των περιοχών ή τους δυσπρόσιτους προσωρινούς οικισμούς των νομάδων. Ένα άλλο εντελώς διαφορετικό team συγκροτείται από 55 περίπου εξειδικευμένους αγοραστές, 22 εισαγωγικών επιχειρήσεων χειροποίητων χαλιών από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, που για τις αγορές τους ο ΑΙΩΝ1922 έχει κάτω από την ομπρέλα του, συμπληρώνοντας έτσι και τις 5 ηπείρους με τις δραστηριότητές του. Αυτές οι δύο ομάδες, μέσω του διεθνούς “ξεχωριστού κόσμου” ΑΙΩΝ1922 συνεργάζονται σε καθημερινή βάση, ώστε να μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστα χαλιά, δημιουργώντας έτσι χιλιάδες ευχαριστημένους καταναλωτές, που συνήθως μεταμορφώνονται σε πραγματικούς φίλους του χειροποίητου χαλιού.

2)Ο ΑΙΩΝ1922 έχει αναπτύξει μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού με τους κατά τόπους παραγωγούς, όπου μέσα στα πολλά χρόνια με τα πολλά ταξίδια και τις περισσότερες συναναστροφές και συναλλαγές, τελικά σφυρηλατήθηκαν αληθινά αγνές σχέσεις, που νομοτελειακά και υποχρεωτικά, κατέληγαν μόνο με τους αποδεδειγμένα πραγματικά αξιόλογους. Αυτές οι σχέσεις αποτελούν το βασικό και μεγαλύτερο άυλο κεφάλαιο της φιλοσοφίας ΑΙΩΝ1922. Η φιλοσοφία αυτή, σέβεται και τιμά αυτές τις ανθρώπινες σχέσεις, γιατί πάνω σε αυτές τις ίδιες ακριβώς σχέσεις και οι πρόγονοι αυτού του σημερινού “ξεχωριστού κόσμου” ΑΙΩΝ1922 στήριξαν και ανέπτυξαν στα μέσα του 19ου αιώνα ένα τεράστιο εμπόριο χειροποίητων χαλιών, αγοράζοντας συνολικές ποσότητες από τους εμπόρους της Δαμασκού. Στην συνέχεια, τα χαλιά μέσω του λιμανιού της Λαττάκιας, φορτώνονταν για τα λιμάνια της Τεργέστης, του Λιβόρνο και της Μασσαλίας, ώστε τελικά να φτάσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ήταν μια δραστηριότητα, παράλληλη με την κύρια, δηλαδή με εκείνη των εξαγωγών χαλιών που παράγονταν στην Καππαδοκία και ευρύτερη Ανατολία, αυτή η αντίστοιχη με τα χαλιά από την Δαμασκό. Η Δαμασκός, για πολλούς αιώνες μέχρι τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, υπήρξε η “Μητρόπολης” των χειροποίητων χαλιών. Και τούτο, γιατί όντας η πόλη αφετηρία για το προσκύνημα (Χατζ) στη Μέκκα, οι πιστοί Μουσουλμάνοι από διάφορες περιοχές της Ασίας, έφερναν μαζί τους τα χειροποίητα χαλιά που είχαν φτιάξει, τα οποία “κατέθεταν” στους τοπικούς εμπόρους και τα “εξαργύρωναν” με τα συνολικά έξοδα του ταξιδιού για την πόλη του Μωάμεθ.

3) Ο ΑΙΩΝ1922 έχει παρουσία στις 19 πόλεις, τις πιο σημαντικές για το χειροποίητο χαλί, μεταξύ των οποίων Tehran, Lahore, Kundus, Istanbul, με τοπικά γραφεία αγορών και ποιοτικό έλεγχο “χαλί-χαλί” του κάθε  χειροποίητου. Εκτός από αυτές τις 19 πόλεις, σε κάθε μια από άλλες 17, λιγότερο σημαντικές για χαλιά, το δίκτυο συμπληρώνουν αντίστοιχα, αποκλειστικοί, μόνιμοι, τοπικοί αγοραστές,  ώστε τελικά να καλύπτεται το 89% της γεωγραφίας του χειροποίητου χαλιού. Ταυτόχρονα, με βάση την “αιώνια” γνώση και εμπειρία, αλλά και αυτό το οργανωμένο δίκτυο, λειτουργεί ως σύμβουλος αγορών για 22 εισαγωγικές επιχειρήσεις χειροποίητων χαλιών, από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

4)Ο ΑΙΩΝ1922, μεριμνά ώστε το σύνολο αυτών των αμοιβών συμβούλου, που βαρύνει τους δυτικούς εισαγωγείς ως ποσοστό επί της αξίας, να εκχωρείται ακριβώς ως έχει, ολόκληρο και αυτούσιο στους εκεί τοπικούς φορείς για σκοπούς κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Φροντίζει μέσα από τις ενέργειες του διεθνούς οργανισμού Fairtrade για το δίκαιο εμπόριο μεταξύ των απλοϊκών ανθρώπων της παραγωγής στην Ανατολή και των ισχυρών εισαγωγέων του Δυτικού κόσμου. Μέσα από τις δράσεις τις EUCA επιμελείται σχολαστικά για τον αποκλεισμό προϊόντων από παιδική εργασία. Επιπλέον, πρωταγωνιστεί σε μια σειρά κοινωνικών κινήσεων αλληλεγγύης που αφορούν την επαγγελματική εκπαίδευση και την βελτίωση του τρόπου διαβίωσης των ανθρώπων που εμπλέκονται με την παραγωγή των χειροποίητων χαλιών.

5)Ο ΑΙΩΝ1922 συνεισφέρει διεθνώς με την γνώση και εμπειρία “αιώνων”, που διαθέτει στο χειροποίητο χαλί, ώστε να διατηρηθεί η αυθεντικότητά του αλλά και να βρεθούν νέοι τρόποι με σύγχρονες ιδέες για περαιτέρω ανάπτυξη. Ουσιαστικά, συσχετίζει δημιουργούς, τοπικούς διακινητές, εξαγωγείς, και Δυτικούς εισαγωγείς σε συνεργασίες αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κοινής ωφέλειας. Τελικά, συνετέλεσε αποτελεσματικά στη σύσταση παγκόσμιου οργανισμού από τις χώρες παραγωγής χειροποίητου χαλιού (World Handmade Carpets Organization), καθώς και ιδιωτικών οίκων (El Wakil Carpet Evaluation Institute) αξιολόγησής του. Παράλληλα, συνετέλεσε αποτελεσματικά στην συγκρότηση οργάνωση και καθιέρωση Διεθνούς Εκθέσεως αποκλειστικά για χειροποίητα χαλιά στην Ασία, επιτυγχάνοντας στον περίπλοκο συντονισμό μεταξύ του οργανισμού (WHCO) κυβερνήσεων, επιμελητηρίων, παραγωγών και εξαγωγέων.

Ο ΑΙΩΝ1922 με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει μοναδικά να δημιουργούνται συνέργειες διεθνώς, που βοηθούν και την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων της Ανατολής και την σύγχρονη ανάπτυξη του χειροποίητου χαλιού και την αξιόπιστη εξυπηρέτηση του τελικού καταναλωτή, που τελικά μεταμορφώνεται σε φανατικό φίλο της κουλτούρας του χειροποίητου χαλιού, οπουδήποτε στον κόσμο.

Καλάθι
Σύνδεση

Δεν έχετε λογαριασμό;

Ξεκινήστε να γράφετε το προϊόν που ψάχνετε